امروز : 04 آذر 1403

معرفی اجمالی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان

کاشان از جمله شهرهای با سابقه و دارای هویت دیرینه فرهنگی است. عالمان، دانشمندان، طبیبان، فیلسوفان، شاعران و نقاشانی که دراین دیار رشد و نمو نموده اند ازجمله نام آورانی هستند که نه تنها نام کاشان را پرآوازه کرده اند بلکه ایران و جهان اسلام را اعتباری دیگر بخشیده اند. از زمانهای دیرین، مجامع و حوزه های علمی مختلفی در این شهر وجود داشته و هم اکنون نیز در گوشه گوشه شهر، عالمان و فرهیختگانی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، جرعه نوشان علم و ادب را سیراب می کنند.

پردیس آموزشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان، یکی از دستاوردهای دهه اول انقلاب شکوهمند اسلامی است که بر مبنای مصوبه شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی کشور در سال 1365، بعنوان دانشکده علوم پزشکی تاسیس گردید. در بهمن ماه همان سال، دانشگاه  با حدود 20 عضو هیات علمی و بالغ بر 250 دانشجو در رشته های پزشکی و پرستاری، عملا فعالیت خود را آغاز نمود. از آن سال به بعد مرتبا به کیفیت و کمیت دانشجویان پذیرفته شده افزوده شد و به موازات آن، زمینه های فعالیت آموزشی دانشگاه آن چنان گسترش یافت که در سال 1372، نشان دانشگاه به آن تعلق گرفت و درسال 1392 به جرگه دانشگاههای تیپ یک کشور وارد گردید. در حال حاضراین دانشگاه، شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل را تحت پوشش خود دارد و ارائه خدمات گوناگون و گسترده سلامت، توسط هفت معاونت دانشگاه صورت می گیرد.

 پردیس آموزشی دانشگاه درزمینی با مساحت بیش از 200 هکتار با پنج دانشکده شامل پزشکی، پرستاری مامایی، بهداشت، پیراپزشکی و دندانپزشکی، پردیس خودگردان و ده مرکز تحقیقات فعال شامل تروما، علوم تشریح، فیزیولوژی ، بیوشیمی و تغذیه در بیماری­های متابولیک(دارای موافقت قطعی) و  پرستاری تروما، تولیدسلول­های جنسی، عوامل اجتماعی موثر برسلامت، فناوری اطلاعات سلامت، بیماری های اتوایمیون و بیماری های عفونی (دارای موافقت اصولی) پهناور می باشد.

تعداد رشته های دانشگاه  در مدت سه دهه فعالیت، رشد چشمگیری داشته است بطوریکه در سال 1402، از 2 عنوان در سال 1365 به تعداد54 رشته، افزون گردیده،که از این تعداد، 12رشته دستیاری تخصصی بالینی، 4دوره دکتری تخصصی پژوهشی، 6 رشته دکتری تخصصی آموزشی، 17 رشته کارشناسی ارشد و 16 رشته تحصیلی در مقاطع دکترای حرفه ای و کارشناسی و کاردانی را شامل میشود.

از مجموع تعداد 3336 دانشجوی تحت پوشش دانشگاه، تعداد 309 نفر در مقطع تحصیلات تکمیلی، 1450 نفردر مقطع دکتری حرفه ای (پزشکی و دندانپزشکی) و بالغ بر 1302 نفر دانشجو در مقاطع کارشناسی و کاردانی مشغول به تحصیل می باشد.

کسب رتبه های برتر توسط دانشجویان در المپیاد های علمی، فرهنگی، ورزشی و آزمونهای بورد تخصصی، جامع علوم پایه، پیش کارورزی و میزان قابل توجه قبولی در مقاطع تحصیلی بالاتر در ادوار مختلف تحصیلی و همچنین برگزاری ده ها کنگره ملی و بین المللی از افتخارات  دانشگاه میباشد.

دانشکده پزشکی دانشکده پرستاری و مامایی
دانشکده پیراپزشکی دانشکده دندانپزشکی

بیمارستان ها:

مشخصات

تعداد بیمارستانها

7

تخت فعال

1123

تخت مصوب

2068

استانهای تحت پوشش

اصفهان، مرکزی، قم و چهارمحال و بختیاری

شهرهای تحت پوشش

نراق، دلیجان، محلات، قم،نطنز،بادرود،اردستان و ....

 

مشخصات

تعداد تخت فعال

تعداد تخت مصوب

درصد % اشغال تخت
 تا پایان 1399

مراکز آموزشی درمانی

شهید دکتر بهشتی

682

715

80-76

اعصاب و روان کارگرنژاد

77

101

60

متینی

41

60

30

نقوی

95

65

شبیه خوانی

84

102

75

بیمارستان

سیدالشهدا (ع)

90

190

70

ثامن الحجج (ع)

86

120

68